Sawdust Brandy

Sawdust brandy ble oppfunnet i Tyskland på 1800 tallet.

Det er alkohol som lages av treverk. Dette er derfor mest egnet til drivstoff som ikke har problemer med at det blir litt metanol i forbrenningen. Med andre ord skrives ikke dette for at folk skal drikke det.
Dette er spriten som folk blir blinde eller dør av!

Men dette er bio drivstofftypen E100 og er miljøvennlig!

SÅNN LAGER DU E100:

Det man gjør er å putte kvernet trevirke, kvist, papir, papp, hageavfall, matavfall, alger, etc i en oppløsning med lut i 24 timer. Etter dette siles biomassen ut og man skyller det med rent vann til pH 7. Løsningen med rent vann og biomassen kokes så i en times tid for å steriliseres. Luten har gjort om sammensetningen i biomassen, slik at det produseres etanol/metanol når den gjæres.

Man lager så en standard sats, som om man hadde brukt sukker for å lage alkoholen.
Satsen består derfor av kun sterilt vann, biomasse, gjær og salt.
10 kg sagflis gir 2-3 liter E100. 1 liter er ca 6,5 kWh.

Det eksperimenteres mye for å finne frem til best oppskrift.
Vanlig ølgjær ser ut å være best egnet, men det kan godt være at det er andre type gjær og tilsettinger som gjør det bedre.

Satsen står så i 3-4 uker før den destilleres i et vanlig destillasjonsapparat.
Tut og kjør eller bruk det til strømproduksjon eller oppvarming.
Bland i vegetabilsk olje utvunnet av alger, og du har bio-diesel.

MILJØVENNLIG BIO-PLAST

Med alger og også E100, kan man lage miljøvennlig bioplast. 

PLA er den plast typen som benyttes i størst grad til 3D printing.
Dette er plast laget av laktose.

Laktose finner man i melk og er en sukkertype, men det enkleste er å ta dette direkte fra alger ved fermentering. Dessverre ødelegges noe av miljøeffekten ved at det tar lang tid å bryte PLA ned i naturen, så microplast kan gi problemer. Men som et fremtidig bygningsmateriale for å kapsle inn CO2 som forårsaker drivhuseffekten, er PLA høyaktuelt!

PHA er en annen type plast som er enda mer miljøvennlig i forhold til PLA, da selv en drikkeflaske vil brytes ned i havet på kort tid. PLA påstås også å kunne brytes ned i naturen og har godkjenning som kompostbar i henhold til EN13432, men skyldes nok mest lobby virksomhet fra plastindustri da det kan ta 80 år å bryte PLA ned i naturen. Riktig nok brytes PLA ned i kroppen og antas å ikke ha noen negativ effekt for helsen.
PHA blir likevel det naturlige fremtids valget for plast til leker og andre gjenstander som ikke trenger god holdbarhet, samt skal benyttes utendørs.

Begge plasttypene lages med grønn kjemi, som betyr at det har ingen eller minimalt med miljøkonsekvenser i forbindelse med hele tilvirkningsprosessen og senere bruk.
PHA plast benyttes i dag blant annet i forbindelse med kompliserte benbrudd hvor man setter inn plast bolter som brytes ned i takt med at bruddet gror. I naturen brytes det ned til sukker og vann, slik som i kroppen.
Mange bakterier lagrer energien de trenger som PHA og gjør at PHA også er biologisk nedbrytbar da bakterier som lever fritt, kan livnære seg på plasten.

I testanlegg har man produsert 1000 kg PHA pr uke med 15 m3 tank. Dette betyr at det lar seg gjøre å produsere dette lokalt med grønn kjemi fra alger med bare noen nedgravde tanker, vekstlys og rett type gjær/bakteriekultur. 

Med andre ord er veien til et høyteknologisk miljøvennlig velferdssamfunn rett foran oss!

Tidligere har man vurdert kostnaden til biodrivstoff og bioplast ut fra plantebasert produksjon og tenkt at det blir for dyrt. Nå er tiden inne for å ta i bruk alger, da det slår selv palmeolje som i dag er skylden i rasering av jungler og urskog! Fordelen er også at alger passer til småskala produksjon i lokalsamfunnene over hele verden!

La oss gjøre det og eie det selv! Les mer her. (Link)

Gjør Det Selv!

Gjør det selv verksteder vil raskt kunne produsere biodrivstoff helt lovlig ved bruk av 1000 liters IBC containere.

Disse fylles med sagflis, matavfall, gress, blader, avispapir, papp, etc og gjæres slik en vanlig alkohol sats settes.

Man benytter standard destillasjonsapparat til dette. Noe man har lov til å ha og benytte som veldedig forskningsverksted!

Bioplast lages av bio etanol. Man har således både grønn energi og plast til driften.

Link viktig forskning:

  1. Ethanol fuel cell
  2. Ethanol fuel cell 2
  3. Separering etanol/metanol
  4. Alger og bioetanol
  5. Alger og tomater i hydroponisk system
Hydroponisk algeproduksjon:
Eksempel som viser hvordan man enkelt kan gro algen og supermaten spirulina hjemme:
Del med verden!